اطلس فنون کشتی
بارانداز
بارانداز مهارتى است که کشتىگیر مجری، کمر حریف را به تنهائى و یا قسمتهائى از بدن او را در خاک به روشهاى مختلف مانند کلید بارانداز، فتیلهپیچ بارانداز، عوجبند بارانداز (نلسون بارانداز)، سالتو بارانداز، بارانداز مشک سقا، بارانداز با کمک پا، سگک بارانداز و غیره، درشرایط تهاجمى و یا در وضعیت تدافعى مىگیرد و سپس با حرکت به سمت اجراء فن بارانداز، زانوى پاى همان سمت را جلوى زانوى پاى حریف مىگذارد و پاى او را سد مىکند و سپس در حالت نشسته و یا ولو شده، حریف را با انجام عمل پلسازى و رفتن به زیر مرکز ثقل بدن او و چرخش روى پل، به روى سینهٔ خود مىآورد و با وارد ساختن ضربهٔ شکم به بدن حریف، او را در همان سمت مىغلتاند و یا اینکه بدن خود را از زیر بدن حریف خارج کرده، فقط او را به روى پل مىبرد و یا اینکه حریف را از روى تشک بلند کرده، بهصورت سالتو، فن بارانداز را اجراء مىکند و یا اینکه همین فن را در صورتىکه حریف واکنش نشان مىدهد، در جهت عکس انجام مىدهد.
بارانداز کمر
- طریقهٔ گرفتن :
هنگامى که حریف درخاک نشسته، کشتىگیر مجرى از پشت، کمر او را با دستهاى قلاّبشدهٔ خود با روشهاى مختلف و بهطور محکم مىگیرد بهطورىکه امکان حرکت بدن حریف در بین دستهاى مجرى وجود نداشته باشد.
- روش اجراء :
مجرى با حرکت به سمت اجراء فن و قرار دادن زانوى پاى خود، جلوى پاى حریف، او را از پهلو به روى بدن خود کشیده، در حالىکه عمل پلسازى را از پهلو انجام مىدهد، حریف را نیز به روى بدن خود مىکشد و در همین لحظه با ضربهاى که با شکم خود به زیر مرکز ثقل بدن حریف وارد مىکند، او را به روى پل مىغلتاند و دوباره خاک مىکند.
- نتیجهگیرى :
با اجراء فن، بارانداز کمر حریف به روى پل رفته، فقط دو امتیاز فنى به کشتىگیر مجرى تعلق مىگیرد
بارانداز از سینه (Rear throw)
- طریقهٔ گرفتن :
هنگامى که حریف در حالت ولو شده به روى تشک قرار دارد و فضائى براى گرفتن کمر او وجود ندارد، مجرى با عبور دستهاى خود از زیر بغل حریف، بدن او را از ناحیهٔ سینه، بهوسیلهٔ دستهاى قلابشدهٔ خود با روشهاى مختلف بهطور محکم مىگیرد، بهطورىکه امکان حرکت بدن حریف در بین دستهاى مجرى وجود نداشته باشد.
- روش اجراء :
مجرى با یک حرکت ناگهانى از یک سمت حریف را به روى سینهٔ خود مىکشد و با انجام عمل پلسازى و رفتن به زیر مرکز ثقل بدن حریف، او را با ضربهٔ شکم و انجام عمل پل چرخشى مىغلتاند و دوباره او را خاک مىکند.
- نتیجهگیرى :
با اجراء فن، بارانداز از سینه حریف به روى پل مىرود و امتیاز فنى به کشتىگیر مجرى تعلق مىگیرد .
منبع : پاتوق
آليش در جمهوري اسلامي ايران : آليش از رشته هاي سنتي و بومي مناطق شمال و شمال شرق كشور بوده و از قدمت ديرينه اي بر خوردار ميباشد اين رشته ورزشي به نام اعياد و جشن هاي ملي و مذهبي ومراسم ازدواج در استانهاي مازندران , گلستان و شمال خراسان برگزار مي شود . آليش يا كشتي با كمربند با استفاده از كمربند و در زمين هاي خاكي و ماسه اي و چمن برگزار شده و تماس هر يك از نقاط بدن كشتي گير با زمين، باعث باخت آنها مي شود . فدراسيون ورزشهاي همگاني به منظور ارج نهادن به ورزش هاي سنتي و بومي و محلي، رشته ورزشي گورش را تحت پوشش خود در آورد . با توجه به شباهت بسيار نزديك گورش با آليش باعث گرديد تيم جمهوري اسلامي ايران به تورنمنت هاي مختلف اعزام شود , از سال 1993 تيم گورش جمهوري اسلامي ايران در فدراسيون آسيايي آليش انجمن آليش – ايران را فدراسيون ورزشهاي همگاني تاسيس و از سال 1381 به صورت رسمي آغاز به كار كرد
منبع : پاتوق
در اینجا لازم دیدم جهت آشنایی بیشتر کسانی که به تاریخ کشتی علاقه مند هستند مطالبی را در وبلاگ قرار دهم امیدوارم مورد استفاده قرار گیرد . لطفا نظر فراموش نشود با تشکر
کُشتی نوعی ورزش است که در آن دو انسان غیر مسلح با یکدیگر گلاویز شده و برای به زمین زدن یا بیتعادل کردن حریف خود تلاش میکنند.
کشتی یکی از قدیمیترین و فراگیرترین ورزشهای دنیا است و احتمالا در دوران ماقبل تاریخ با تغییر شکل در جنگهای تنبهتن و جایگزین کردن مرگ یا صدمات شدید با یک پیروزی نمادین ایجاد شدهاست. شواهد بسیاری از حضور کشتی در تمامی تمدنهای آغازین بشری وجود دارد. البته اولین بار در یونان باستان به یک ورزش واقعی تبدیل و در سال ۷۰۴ پ.م وارد المپیک شد. در المپیک باستان قهرمان کشتی پس از قهرمان پرتاب دیسک مهمترین پهلوان یونان شمرده میشد. داستان رقابت اودیسه و آژاکس که هومر در ایلیاد روایت کردهاست از قدیمیترین و باشکوهترین داستانهای مربوط به کشتی است.
ادامه مطلب فراموش نشود
|
|||||||||||
|
مسابقات انتخابی کشتی آزاد جوانان استان خوزستان جام شاهد در تیر ماه برگزار خواهد شد . این مسابقات در تاریخ 1391/4/12 به میزبانی شهرستان گتوند خواهد بود .
از آلیش بیشتر بدانید :
قوانين ومقررات رشته ورزشي آليش
آليش درزبان تركي به معناي شروع كردن وگرفتن است كه برروي يك نوع كشتي محلي كه بالباسي ويژه انجام ميشود،نام گذاري شده است ودراصطلاح محلي به اين رشته كشتي باشال نيز گفته مي شود.
آليش ازسالهاي بسياردوردركشورهايي چون قرقيزستان ، ازبكستان ، ليتواني ودرايران نيز درمناطقي ازجمله استان خراسان شمالي ،گلستان ،مازندران وآذربايجان غربي برگزار مي شده است .
اهداف :
1- ايجادنشاط وسلامت جسمي وروحي براي تمامي سنين
2- بارور ساختن شخصيت ورزشي مردان وزنان ازطريق ورزش آليش
3- پر ثمر نودن اوقات فراغت ازطريق برگزاري مسابقات
ابعاد زمين بازي
زمين مسابقات عبارت است از تشك استاندارد كشتي به ابعاد 10 در10 يا 14در14 ويا13در13 ويا 16 در16
هيات داوران ومسئولين مسابقات :
اين هيات شامل 14 نفر ازجمله 8 داور ،يك رئيس تشك ،مسئول اجرايي ،دبير ،يك منشي ويك دكتر مي باشد.
نحوه برگزاري مسابقات :
1- مسابقات دربخش آقايان درچهار رده سني برگزار مي شود كه نونهالان درسه دقيقه ،نوجوانان وجوانان درچهاردقيقه وبزرگسالان درپنج دقيقه به رقابت مي پردازند.
2- مسابقات دربخش بانوان نيز در چهار رده سني به انجام مي رسد كه نونهالان دردو دقيقه نوجوانان وجوانان در سه دقيقه وبزرگسالان نيز در4 دقيقه به روي تشك خواهند رفت .
توجه :
رده بندي سني گروههاي فوق به قرار زير است :
نونهالان : بين 10 تا14 سال نوجوانان : بين 14 تا 17 سال
جوانان : بين 17 تا20 سال بزرگسالان : از 18 سال به بالا
اوزان :
1- آقايان :
- دررده سني نونهالان : 30 - ، 33 - ، 36 - ، 39 - ،42 - ، 49 - ، 57 - ، 61 - ، 65 - ، 69 - ، 73 - ، و 73 + كيلوگرم .
- دررده سني نوجوانان 55 - ، 60 -، 66 - ، 81 – و 81+ كيلوگرم .
- جوانان وبزرگسالان : 60 – ف 66 - ، 73 -، 81 - ، 90 -، 100 – و 100 + كيلوگرم
اوزان بانوان :
- نونهالان : 30 - ، 33 -، 36 - ، 39 - ، 42 – ، 45 - ، 49 - ، 53 - ، 57 - ، 61 - ، 65 - ، 69 - ، 73 – و73+ كيلوگرم .
- نوجوانان : 44 - ، 48 - ، 52 - ، 57 - ، 63 – و 63 + كيلوگرم .
- جوانان : 48 - ،52 - ، 57 - ، 63 – و70 كيلوگرم .
- بزرگسالان : 52 - ، 57 – ، 63 - ، 70 - ، 78 – و78 +كيلوگرم.